Οδηγίες φροντίδας

Μας ρωτήσατε για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα για τον τρόπο φροντίδας των αγαπημένων σας tees. Επειδή μπορεί να έχεις και εσύ την ίδια απορία είπαμε να κάνουμε ένα blog post για αυτό το θέμα.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε (ξανά και ξανά) ότι τα υφάσματά σας τυπώνονται με την τεχνική της μεταξοτυπίας με συνέπεια να μην κινδυνεύει για κανένα απολύτως λόγο η στάμπα σας, από το πλύσιμο, το σιδέρωμα ή την καθημερινή χρήση. Πάμε να δούμε αναλυτικά της οδηγίες φροντίδας για τα δικά σας freshtees:


Πλύσιμο στους 40 βαθμούς
Πλένουμε τα tee μας στους 40 βαθμούς, χωριστά τα χρωματιστά από τα λευκά. Αν δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε λεκέδες πλένουμε ακόμα και στους 30. Tip: Δεν πλένουμε ποτέ σε πολύ υψηλή θερμοκρασία γιατί υπάρχει κίνδυνος να μαζέψει το ύφασμα. Μην ξεχνάτε ότι η σύνθεσή του είναι 100% βαμβάκι.

Στέγνωμα
Αν χρησιμοποιούμε στεγνωτήριο, βάζουμε τα ρούχα μας σε χαμηλή θερμοκρασία. 

Φυσικό Στέγνωμα
Προτιμούμε φυσικό στέγνωμα του υφάσματος στο σχοινί. Tip: δεν απλώνουμε τα ρούχα σε επαφή με τον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ύφασμα να ξεβάψει. Αν υπάρχει κίνδυνος επαφής με τον ήλιο, απλώνουμε πάντα ανάποδα.

Σιδέρωμα
Σιδερώνουμε τα υφάσματα με μέγιστη κλίμακα την 2η βαθμίδα στο σίδερο. Προτιμούμε την χαμηλή θερμοκρασία δηλαδή την 1η βαθμίδα. Tip: Αποφεύγουμε να φέρουμε σε επαφή το σίδερο με την στάμπα. Αν θεωρούμε ότι θέλουμε να σιδερώσουμε εκείνο το σημείο, γυρνάμε το ρούχο ανάποδα!

Ας δούμε και μερικά γενικότερα tip φροντίδας για ρούχα με ζωντανά χρώματα, χωρίς ξεθωριάσματα, και στάμπες ποιοτικές και καθαρές όπως την πρώτη ημέρα αγοράς.
  1. Ακολουθούμε πάντα την συνιστώμενη δοσολογία που δίνει το απορρυπαντικό μας.
  2. Όταν έχουμε έντονο λεκέ, ρίχνουμε τοπικά πάνω στον λεκέ λίγο απορρυπαντικό χωρίς να το τρίψουμε.
  3. Πλένουμε και σιδερώνουμε πάντα στην χαμηλότερη συνιστώμενη θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο φροντίζουμε μακροπρόθεσμα το ύφασμα και τα χρώματα από τα tee μας.
  4. Για "ζωντανούς" γιακάδες απλώνουμε τα ρούχα όρθια και τα κρεμάμε από τις ραφές στους ώμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου